Astikkalan Marjatila

Kesälahden Sarvisalossa, kirkasvetisen Pyhäjärven ympäröimässä saaressa.

Puhtaan luonnon ympäröimillä pelloilla kasvaa ensiluokkaiset marjat. Astikkalan Marjatilan päätuotantosuuntana on mansikan ja vadelman viljely. Ensimmäiset mansikantaimet tilallamme istutettiin vuonna 1980.

Nykyisellään mansikkaa viljellään noin 25 hehtaarilla ja vadelmaa noin 4 hehtaarilla.

Lisäksi vuonna 2017 on aloitettu kausihuoneviljely (kutsutaan myös tunneliviljelyksi). Kesäksi 2019 valmistui 8 uutta tunnelia, ja tällä hetkellä on yhteensä 12 kasvutunnelia käytössä mansikalle ja vadelmalle.

Makeita marjojamme löydät Etelä- ja Itä-Suomen toreilta tai suoraan tilalta valmiiksi poimittuna. ”Kesälahden Mansikasta” tai ”Kesälahtelainen” on muodostunut nykyisellään käsite, ja tämän alueen laadukkaat marjat ovat haluttuja.

Tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos vuonna 2012, jolloin marjatilan nykyiset omistajat siirtyivät tilan johtoon. Luopujat jatkoivat vuonna 2005 perustetun Astikkala Oy:n puikoissa. Astikkala Oy keskittyy pakastemarjakauppaan, ja toimimme tiiviissä yhteistyössä heidän kanssaan. Astikkala Oy:n pakastemansikoista ja -vadelmista suurin osa on lähtöisin Astikkalan Marjatilalta.

Mansikkalajikkeet:  Polka, Rumba, Salsa, Florence, Vibrant, Wendy, Sonata, Faith, Jonsok, Magnus, Sonsation,  Allegro (tunnelissa), Malling Centenary (tunnelissa), Rumba (tunnelissa)

Vadelmalajikkeet:  Maurin Makea, Glen Ample (tunnelissa), Glen Dee (tunnelissa)

Yksityisyys asetukset
Käytämme sivustollamme evästeitä parantaaksemme sivuston selauskokemustasi. Jos käytät palveluitamme nettiselaimen kautta, voit rajoittaa, blokata tai poistaa evästeitä web-selaimesi asetuksista. Käytämme myös sisältöä ja koodeja kolmansilta osapuolilta, jotka voivat kerätä tietoja selaustapahtumastasi. Voit valita alla olevista vaihtoehdoista, annatko kolmansille osapuolille oikeuden toimia.
Youtube
Suostumus sisällön näyttämiseen lähteestä - Youtube
Vimeo
Suostumus sisällön näyttämiseen lähteestä - Vimeo
Google Maps
Suostumus sisällön näyttämiseen lähteestä - Google